Please remember the real me when I cannot remember you.
Julie White
Actress

Fotobiomodulatie voor cognitieve achteruitgang

De effecten van Alzheimer en dementie zijn slopend. Naarmate onze bevolking ouder wordt, neemt het aantal patiënten gestaag toe. En bij elk geval zijn er rouwende dierbaren die zich het worstcasescenario voorstellen. Wetenschappers boeken vooruitgang in ons begrip van geheugenverlies en mentale achteruitgang in het verouderingsproces.

Er valt echter nog veel te ontdekken. Zonder genezing zijn onze beste opties om methoden te zoeken om de effecten van Alzheimer en dementie te vertragen. Dit is waar fotobiomodulatie kan helpen.

In februari 2022 presenteerde Dr. Cassano deze NYU-MGH-studie op LifeStance Health. De presentatie behandelt in vitro en preklinische gegevens ter ondersteuning van het gebruik van transcraniële PBM voor de ziekte van Alzheimer (AD).

De meest recente klinische gegevens over PBM voor AD werden ook beoordeeld. De NYU-MGH-studie werd beschreven als een grote gerandomiseerde, dubbelblinde klinische studie (n=125) gesponsord door NIH/NIA en de Alzheimer’s Association.

Mijn ervaring met mijn vader

Door Raymond Scheoman

Ik ben in februari 2020 in Zuid-Afrika geweest en keerde een week voor de eerste COVID-lockdown terug naar België. Pas in de eerste week van maart 2022 ga ik weer terug naar Zuid-Afrika. Dat betekent dat ik mijn ouders al twee jaar niet heb gezien. Mijn vader werd in mei (2022) 82.

Toen ik mijn ouders in 2022 weer zag, schrok ik van de fysieke en vooral mentale achteruitgang die ze hebben doorgemaakt, vooral mijn vader. Mijn vader had bijna geen situationeel bewustzijn en hij kon geen gesprek meer voeren.

Het eerste weekend van maart 2022 nam ik mijn ouders mee naar de zus van mijn vader voor een bezoek, dit is buiten Brits (een plaats in Zuid-Afrika) op een boerderij. Mijn ouders zijn hun hele leven boeren geweest en Brits maken deel uit van het groter gebied waar ze hebben gewoond.

Mijn vader herkende de wegen of de omgeving niet. Hij vroeg keer op keer waar we zijn? Waar gaan we heen? Hoe ver is het nog? Hij herkende nog steeds mensen, maar hij kon geen gesprek voeren. Tegen het einde van de middag werd hij agressief en wilde hij naar huis, terug naar de boerderij, niet wetende dat hij nu in een verzorgingshuis woonde.

Ik ben begonnen met transcraniële fotobiomodulatie op hem. Ik doe een keer per week een behandeling van een half uur. Idealiter zouden het minstens twee sessies per week moeten zijn, maar de realiteit laat dit in dit stadium niet toe.

Wat ik meestal doe, is om de zondagen met mijn gezin door te brengen en ‘s ochtends mijn ouders te behandelen. Naast de transcraniële behandelingen behandel ik ze ook voor andere pijntjes en kwalen. ‘s Middags rijden we meestal naar mijn broer of gaan we gewoon naar Hartbeespoortdam.

Na twee transcraniële behandelingen had mijn vader geen agressie meer in de middag als het tijd was om ‘naar huis’ te gaan. En hij realiseerde zich dat we teruggaan naar het verzorgingstehuis en niet naar de boerderij waar hij vroeger woonde.

Na 4 behandelingen nam ik mijn ouders mee naar Hartbeespoortdam voor een ijsje, en mijn vader herkende het gebied. Hij kon zich zelfs situeren aan welke kant van de dam hij was. Op de terugweg wist ik niet zeker welke weg ik moest nemen, aangezien ik al een hele tijd niet in de buurt ben geweest. Verrassend genoeg kon mijn vader me de weg wijzen.

Na 8 behandelingen is hij weer instaat een gesprek te voeren. Hij leerde de namen van het personeel en andere mensen in het verzorgingstehuis, onthoud en gebruik het. Ook zijn gevoel voor humor is terug.

Een andere observatie die ik de laatste tijd heb gemaakt, is dat hij veranderde van mij de behandeling toe te laten, maar dat hij zijn behandeling wilde laten doen.

Wat ik heb geleerd

Met mijn vader ben ik tot het besef gekomen dat dit soort behandelingen niet alleen nodig zijn voor de persoon die wordt behandeld. Het maakt echt een enorm verschil voor de mensen om deze persoon. Het verlengt de ‘productieve’ tijd die iemand met een geliefde kan hebben.

Ik ben me er volledig van bewust dat er een dag zal komen dat de behandelingen die ik op mijn vader doe, misschien niet langer het effect hebben dat ze vandaag hebben. Maar voor nu kan ik een waardevolle relatie met mijn ouders hebben die anders niet mogelijk zou zijn.

Ik hoef niet naar een verzorgingstehuis te gaan en een uur doorbrengen met een vreemdeling in een half plantaardige staat, niet wetend of hij enige erkenning van mij heeft. Ik kan een dag met mijn vader doorbrengen en een gesprek met hem voeren.

Behandeling bij Light Care

Een behandelsessie duurt 45 a 60 minuten en bestaat uit:

  • Transcraniële fotobiomodulatie met onze Brain Care-helm. Dit apparaat heeft een golflengte van 810 nm. Met behulp van onze unieke, wetenschappelijk bewezen, energie- en frequentie-instellingen.

Behandelschema:

  • 2 x per week, langdurige behandelingen

Voor meer informatie en boekingen:

0488 428 609 of mail@lightcare.be